Thursday, February 23, 2006

Knitting Fun


Regelmatig kunnen we via school boekjes bestellen, goedkoop en goeie keuze. Uit het aanbod, gepubliceerd in een krantje, duidt je aan wat je wil. Voeg het "book order" in een envelopje met een cheque, geef dit terug mee met je kind en na een tweetal weekjes brengen ze de bestelling mee naar huis.

De laatste keer koos Helena voor een boekje "knitting fun" met bijgeleverde breinaaldjes en een klein bolleke wol. Bij het ophalen van school stond ze al van ver te zwaaien met haar aanwinst, "Het is er mama, kijk, 't is er!"
Vanavond was het dus breiles, tussen het koken door, met de nodige verhaaltjes uit mama's lagere-school-tijd, toen kindjes nog handwerkles kregen, toen er vrijdagnamiddag aan de juffrouw haar bureau moest aangeschoven worden om je breiwerkje te tonen, toen er ook wel eens traantjes rolden van pure ellende als het niet niet zo goed wilde lukken, toen ik fier mijn eerste gebreide poppekleedje ineen kon naaien.
Helena is ondertussen goed op weg en maakt tijdens het breien reeds grootse plannen, na dit roze poppensjaaltje wil ze een echte poncho voor zichzelf.