Friday, February 10, 2006

The Event

The International Night.

"Exploring and appreciating the diversity of our world...
right in our neighborhoud".
Van een gemengde school gesproken: maar liefst 31 verschillende nationaliteiten namen deel aan deze avond. Een gang voor elk werelddeel, ieder land zijn plaatsje, heel wat opvoeringen op het podium, veel te proeven en vooral een massa bezoekers.
Onmiddelijk na school hebben we samen ons standje opgesteld, toen zijn we snel naar huis gereden en onderweg pizza opgehaald, een snelle hap en dan weer terug. Van 6pm tot 9pm werden we volledig opgeslorpt door kinderen en hun ouders, om hun 'paspoortje' volgeplakt te krijgen met landenvlagjes.
We hadden de Belgische vlag en de Vlaamse Leeuw in bruikleen. Een aantal mooie posters over Belgie hingen aan de muur en stapels folders over ons landje lagen voor het grijpen, allemaal gekregen via het consulaat.
Een presentatiebord stond op een tafel, met de tennissterren, de pak friet, manneke pis, chocolade, de stripfiguren, het atomium en kastelen en burchten.
Van de strips waren "the Smurfs", "Tintin" en "Asterix" bij sommigen bekend.
Velen vinden Belgie een fantastisch land waar ze zeker eens willen komen; sommigen zijn er al geweest voor enkele uren, iedereen kent de Belgian Waffle en de meesten weten dat we zeer goede, dan niet, de beste chocolade hebben.