Thursday, January 12, 2006

oefening

De routine van huiswerk maken zit er ondertussen weer goed in na die 2 weekjes winterbreak.
Benjamin aan zijn huiswerk

Benjamin's juf stuurde vandaag een mailtje met het blijde nieuws hoe verrast ze is met zijn goede vooruitgang in het lezen, "I want to tell you how happy I am with Benjamin’s reading. He read this week’s story from the reading book to me this morning and it was close to perfect! I am thrilled with his efforts and I’m so glad to see that all of his practicing is working. Thanks for all of your help."
We hadden het natuurlijk zelf ook al gemerkt, het lezen gaat steeds vlotter, de herhaling van elke dag doen hem deugd, ook het consequent huiswerk maken onmiddelijk bij thuiskomst is voor hem de beste motivatie, hij wil graag snel gaan spelen, dus werkt hij flink door, zo flink dat hij vaak in de auto al begint, stilletjes op de achterste rij.

Helena is weer volop in de ban van een komend boekreport, een "biografie". Dat heeft ze vorig jaar ook moeten doen, toen was het moeilijk omdat ze nog Engels-lerende was, die nare herinnering geven haar nu wat schrik, toch ben ik er gerust in dat het deze keer een "piece of cake" zal zijn.