Sunday, December 04, 2005

welkom Sinterklaasje

dag lieve kinderen!
Benjamin vol spanning
Helena vol vertrouwen
ook de tienermeisjes willen nog even
Om negen uur in de ochtend zijn we vertrokken, langer konden de jongsten het echt niet meer uithouden, op weg naar Sinterklaas in Long Beach te Los Angeles.
Rustig verkeer, hadden we niet op gerekend, dus 'veel' te vroeg, daarom even een ommetoer voor wat site seeing, het gigantische cruiseschip "The Queen Mary" en de Russische duikboot "The Scorpion".
Toch nog ruim op tijd aangekomen op de plaats van afspraak om de Sint en z'n Pieten te zien aankomen met hun bootje en om luidkeels te zingen en te zwaaien, om de pieten gekke toeren te zien uithalen, om Sinterklaas een handje te geven en om beurtelings op de schoot te zitten en te beloven om heel erg lief te wezen dit jaar.

Onze magen gevuld met peperkoek en speculaas en rozijnenboterhammetjes en beladen met een vrachtje nieuwe DVD's, rijden we door Culver City, richting "Venice Beach" om daar langs het strand uit te waaien, schelpen te zoeken, te kijken naar de in extase zijnde groep drumguys, onze zintuigen de kost gevend op de boardwalk in de avondgloed van zonsondergang, om daarna de honger te stillen in Thousand Oaks, op een boogscheut van huis.
Niet vanavond, maar zoals de traditie het wil, mogen de kinderen op de avond van 5 december hun schoentje zetten.