Thursday, December 01, 2005

in de ban van ...

... Sinterklaas natuurlijk!

Wel, dat proberen we tenminste, niet makkelijk als alles hier de laatste dagen rond Kerst en Santa Claus draait en je vriendjes Sinterklaas niet kennen "Iedereen vraagt alsmaar wat ik aan Santa Claus ga vragen!" deed gisteren Benjamin zijn beklag, hij weet er duidelijk nog geen antwoord op.
"Zoals je bij Sinterklaas deed mag je nu aan Santa Claus pakjes vragen" begon ik mijn uitleg, "Sinterklaas komt ook en we gaan er zondag naartoe, maar die komt met een kleinere boot, maar wel een die supersnel is om toch al die Belgische en Nederlandse en Duitse kindjes te komen bezoeken die in Amerika wonen. Hij zal zeker veel lekkere dingen meebrengen maar misschien heeft hij niet zoveel plaats voor heel veel pakjes. Maar hier in Amerika doet dan wel Santa Claus zijn ronde met zijn supergrote slee, weet je nog die uit "ThePolar Express"? Hoeveel pakjes daar wel opkunnen?"
Zo was er gisterenavond voor het slapengaan een serieuze babbel tussen moeder en haar jongste zoon. Daarna hebben we sinterklaasliedjes gezongen, en vanaf nu doen we dat elke avond tot Sinterklaas zijn verjaardag.
update: we zingen nu ook in de wagen, uit volle borst, in het nederlands, sinterklaasliedjes op de 101!
Hier gaan we zondag naartoe:
En nu maar verder rondneuzen op leuke sinterklaassites: