Friday, August 21, 2009

Junior Guards 09


Vandaag was de laatste dag van hun Junior Life Guards kamp. Catherine, Helena en Ben trokken iedere dag naar zee en hadden daar met de coolste life guards van zuid Californie en een heleboel andere tieners de tofste vakantiedagen ooit.
Het is misschien geen echte opleiding naar een oceaanredder, maar de fundamenten worden toch wel al een beetje gebouwd en als ge ziet dat het vooral waterratten zijn die het doen, zwemmers, surfers, waterpolospelers en kinderen die van zon, zee en strand houden, zich niet vies maken van een goed potje modderspelen en gekke spelletjes en dat de echte life guards vroeger ook al die kampen volgden, dan zal het toch wel geen verrassing mogen wezen als er bij ons toch eentje voor redder zal gaan. En Catherine heeft ambitie, volgende lente wil ze de proeven afnemen en als ze slaagt wil ze de echte training volgen. Ze voelt zich in ieder geval al goed thuis bovenop de life guard truck tussen de echte oceaanredders. (boven links)

Maar ondertussen hadden ze weer vier weken plezier, sport en ontspanning aan zee en leerden ze ook weer heel veel bij over de grillen en gevaren van een wilde oceaan.
Ze namen deel aan de competiedagen, wedstrijden tussen andere Junior Guards groepen van andere stadjes. De volgende fotos zijn van de Fiesta competitie in Santa Barbara met een zeer groot deelnemersveld.

Competitief als onze meisjes zijn, haalde Catherine een keer eerste plaats in lange afstand paddelen op een surfboard, en hier haalde ze die net niet, wel tweede in deze spannende race "lange afstand oceaanzwemmen". (de zwarte zwemmuts)

Helena wil als jongste meisje het beter doen dan haar twee oudere zussen samen ,competitief als ze is, een tweede plaats is voor haar niet goed genoeg. Hier geeft ze zich voor 200% en haalde de eerste plaats met grote voorsprong in de race "run-swim-run". We zien hier aan de finish en daarna viel ze er bijna bij neer, net niet.

En Helena 'loves' het 'Stand Up Paddelen" met een surfboard en een paddel, maar ze houdt ook van snorkelen. Op hun daguitstap naar het eiland is ze heel de dag niet uit het water geweest, ofwel zagen we af en toe haar snorkelvinnen even boven water steken ofwel stond ze bovenop het surfboard 'met' haar snorkelspullen nog aan! Helena is me er een eentje hoor! Oh ja, Ben ligt daar vanachter een dutje te doen op zijn rug, de gekkert.

Ben daarentegen die vindt winnen allemaal niet zo belangrijk, begrijpt ook niet waarom die zich bij de start allemaal zo haasten om in het water te springen, maar die heeft wel gewoon de meeste fun een hele dag door met zijn vrienden. Hier (Ben links) "even stoer doen voor de foto jongens!" Ze stonden toen te wachten op hun oceaan zwemwedstrijd waarbij Ben toch wel heel goed vooraan eindigde, al bij al.

En Oh ja, we waren het niet vergeten hoor, maar Ben heeft ondertussen ook zijn elfde verjaardag mogen vieren, toen waren de 'Sophies' al bij ons en toen begon hun JG kamp, door alle drukte heb ik geen fotos van zijn speciale dag, maar hij vond het wel de leukste aller tijden, ah ja, de hele dag in de watten gelegd en alle aandacht van de Sophies. Hey meisjes, jullie hebben toch wel fotos van die dag, jullie bergbeklimming weet je nog? Kan je me de mooiste een keertje doormailen?