Wednesday, October 28, 2009

de vijf tieners

Jongens toch, weer al zo lang geleden, het mag toch geen gewoonte worden zeker?!
School is alweer een hele poos aan de gang en allemaal zitten ze al verlangend uit te kijken naar het eerste schoolverlof, de kerstvakantie. Nee, geen herfstvakantie voor onze kinderen, wel een keer een paar vrije dagen met Thanksgiving day ergens einde November.
Alex gaat nu zijn tweede jaar naar de Hollywood Columbia filmschool. Ondertussen heeft hij weer wat beter zijn talenten kunnen ontdekken en ziet hij zijn toekomst wel in als Director of Photographie. Hij heeft een bijzonder goed oog en heeft talent voor beeldkompositie, we zullen nog grote dingen van die jongen te zien krijgen. Geen lief, wel vriendinnen en vrienden. Hij woont nog thuis maar slaat zijn vleugels steeds verder en langer uit weg van het nest, op zoek naar zijn toekomst.
Eveline zit in haar laatste jaar hier op school, het plezantste jaar hoor ik wel eens zeggen. Ondertussen traint ze op school voor het komende waterpolo seizoen, tijdens de weekends werkt ze in de plaatselijk surfwinkel en als er nog tijd is en het de golven zijn de moeite rijdt ze met haar vrienden naar zee om te surfen. Ondertussen plot ze haar toekomst uit en is ze begonnen met het soliciteren naar een universiteit, ja hier gaat dat zo, je moet jezelf voorstellen en met motiverende brieven en de nodige schoolpapieren de directie overtuigen om je uit te nodigen om bij hen op de universiteit te komen. Pas dan kan je je inschrijven.
Catherine zit in haar tweede jaar van de highschool en speelt in hetzelfde waterpolo team als haar grote zus. Ze rijden iedere dag samen naar school in Evelines auto. Maar binnenkort begint ze zelf met autorijden, overmorgen neemt ze de theoretische test af en indien geslaagd kan ze eraan beginnen om binnen zes maanden alleen de baan op te mogen. (Nee, je wil de rekening van onze autoverzekering niet zien!) En oh, ze heeft zopas officieel aangekondigd dat ze een boyfriend heeft, de kerel heeft zich zelfs al keurig komen voorstellen aan mama.
Helena, in haar laatste jaar van de middle school en klaar om dan mee met de grote zus Catherine naar de High School te gaan. Een harde werker, een doorzetter en een eigen willetje, is het dan toch waar wat ze zeggen over roodharigen?
Als uitstekende zwemmer heeft ze nu ook de stap gezet naar het waterpolo spelen, nog niet op school maar in clubverband. Ze hebben een leuk meisjesteam waarmee ze tijdens de week trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen tegen omliggende andere teams.
Ben, onze jongsten, maar niet meer onze baby. Ben doet keurig iedere dag zijn huiswerk, beter nog, zijn huiswerk is steeds al klaar als ik hem op school ga ophalen, hij gebruikt de tijd tijdens hij op zijn zus moet wachten dus erg nuttig. Erg slim van hem want Ben wil thuis liever spelen, met lego, met de basketbal of gewoon wat buiten rondfietsen.
Ook Ben heeft de overstap gemaakt van zwemmen naar waterpolo. Het baantjes zwemmen vond hij maar saai, maar waterpolo spelen vindt hij enorm tof, hij geniet ervan, hij is een vechter en doorzetter en ook al hebben ze maar een beginnersploegje en verliezen ze iedere wedstrijd tegen andere teams met glans, hij blijft super gemotiveerd. Maar wacht maar, we zullen het er over een jaartje nog eens over hebben!