Saturday, August 01, 2009

sportieve uitstappen

De Sophies hebben een paar zware examenweken achter de rug, uren kromgebogen achter hun boeken en formulieren met stramme gewrichten en degenerende spieren als gevolg. Daarom proberen we het geheel weer wat in goeie vorm te krijgen met veel beweging.

Het begon al vorige zondag toen A.Sophie mee ging lopen in het Santa Monica gebergte en de twee andere Sophies en Ben ondertussen een fikse bergwandeling maakten. Tijdens de week deden ze mee met de zware strandtraining van de Junior Life Guarding groepen, gingen ze boogy boarden in de koude oceaan, proefden ze van golfsurfen, gingen ze mee naar de body gym en wandelden ze uren door Santa Barbara. Morgenochtend herdoen we ons zondagsscenario maar vandaag gingen we fietsen van huis naar de zee en terug. We vertrokken in de late namiddag zodat het al wat koeler zou zijn op de terugweg die hoofdzakelijk bergop is.
Maar eerst naar de fietsenwinkel om een paar nieuwe zadels voor op ons oude meisjesfietsen, een extra helm, een huurfiets en een fietsbroek voor Ben.

Toen een groot bord pasta, nog wat geknutsel in de garage en de meisjes stonden klaar.

De Santa Monica Mountains in Californie zijn mountain lion (Puma) habitat, spannend! Hoog en droog klommen de meisjes in een boom om onderweg even te rusten, maar "hey!" wat is dat daar aan de overkant???

Na anderhalf uur fietsen door die wondermooie en rustige bergcanyon, bereikten ze eindelijk de Stille Oceaan, hier is het bewijs:

Lang pauzeren konden ze niet, ze moesten trouwens thuis zijn voor het donker en dat is zowat rond acht uur 's avonds. Dus weer de canyon in richting Newbury Park.


Eerst gaat het langzaam bergop, zalig fietsen trouwens, maar even wordt het lastig, erg lastig, Mont Ventoux lastig, maar toch haalt iedereen met glans de top, wat een voldoening!
Zie je de canyon in de diepte achter ons liggen daar tussen die bergtoppen?

En "Tantan" is ook content, met Ben en Eveline naast zich op het bankje, even uitrusten voor de aanvang van de finale home stretch.
Tantan droeg haar Garmin GPS uurwerk en registreerde de gehele trek, kan je hier op google maps eens rustig bekijken en bestuderen. Een totaal van 25 mijl en vier uur onderweg.