Wednesday, January 10, 2007

een goed begin

Alle kinderen zijn 2007 zeer goed gestart, om het lijstje eens af te lopen:
  • Benjamin: is nog steeds op tijd uit zijn bed, is aangekleed en heeft zijn lunchpakketje helemaal zelf klaar alvorens ik de keuken binnenkom, hij staat als eerste buiten te wachten om door te rijden. Hij maakte vanochtend zelfs de bedenking dat als we dicht genoeg bij school zouden wonen hij nu zeker en vast al alleen naar school zou gaan, het kwam eruit vol overtuiging. Hij is een supertevreden en gelukkig studentje.
  • Helena: heeft al hard gewerkt aan haar project over een beroemde Amerikaan. Ze koos de Hawai'iaanse prinses "Ka'iulani" en maakte vanavond het hele pakketje af. Ondertussen las ze in de hangmat op haar kamer een schoolboek van meer dan 600 pagina's in twee avonden uit, maakt ze samen met haar vriendinnetje voorbereidingen over een wetenschappelijk project voor de wetenschapsbeurs op school, "het reactievermogen vergelijken bij personen van verschillende leeftijden" is hun gekozen onderwerp. Ze is dus meteen met volle kracht 2007 ingevlogen.
  • Catherine: zij kreeg al meteen een hele stapel huiswerk mee, ook een essay (opstel) te schrijven in groep van minstens 12 pagina's, in een conferentie samen te werken over email en de telefoon. Over het toepassen van de moderne technologie gesproken! Ze heeft weeral twee verjaardagsfeestje bij vriendinnetjes te vieren over het komende weekend, allebei een blijven slapen feestje, eentje van vrijdag naar zaterdag en het andere van zondag naar maandag. (maandag hebben ze een dagje verlof)
  • Eveline: zwemt zich weeral te pletter op school. Maandag begonnen ze al met een wedstrijd, dinsdag training, vandaag ook een wedstrijd, donderdag ook wedstrijd en vrijdag en zaterdag een toernooi in Santa Barbara. Als het een wedstrijd is dan mogen ze uit de klas om 1u, als het op verplaatsing is dan gaan ze met een bus (een gele Amerikaanse schoolbus) naar het andere zwembad, rond 7u 's avonds zijn ze dan weer terug. Eens ze terug thuis is, haast ze zich achter de computer voor haar huiswerk, ook zij had twee keer een project in elkaar te stampen, een presentatie maken via powerpoint en dat met email doorsturen naar de leerkracht en een reservekopietje op haar geheugenpen in de boekentas.
  • Alexander: rustig en volwassen trekt hij als eerste naar school. Zijn vriendinnetje pikt hem op om tien voor zeven in de ochtend met haar auto, eens op school beginnen ze met 'koor'. De dag eindigt voor hem met een les in de 'jaarboekklas', daar werkt hij aan de foto's in photoshop. Sinds gisteren volgt hij ook nog extra les op College, een equivalent voor hogeschool, op maandagavond, dinsdagavond en zaterdagochtend, vakken die met film, radio en televisie te maken hebben, het is zijn eigen keuze en hij is dolenthousiast!
Benjamin zal morgen vol verwachting naar de hemel turen: hij kwam uiterst enthousiast de auto ingestormd toen ik ze vandaag van school kwam halen, de juf had verteld dat er regen komt en als het goed zit er hoogstwaarschijnlijk (een heel klein beetje) sneeuw zou kunnen liggen op de berg naast de school (Mount Boni), 'als' de wind goed zit en 'als' het koud genoeg zal zijn. Maar Ben heeft er alle moed op, hij legde vanavond zijn handschoenen en muts al klaar, zijn dikste lange broek en zijn warmste pull.
Volgens het weerbericht kan het voor vrijdag, zo te zien wordt het echt koud!
(Arme Eveline, want die zwemmen altijd buiten!)