Wednesday, May 09, 2007

Star testing

Dezer dagen zijn het Star-testing dagen op alle Californische scholen, de enige grote en belangrijke testen die er op school gegeven worden en opgemaakt door de staat. En dan is het nog niet om de leerling zelf aan de tand te voelen, maar eerder voor de scholen zelf, om te zien of ze goed bezig zijn, of de leerlingen geleerd hebben wat door de staat California wordt opgelegd.
Op school krijgen ze nu gezonde tussendoortjes tijdens de speeltijd, voor elke dag is een andere ouder verantwoordelijk, zoals waterflesjes, gepelde en in porties verdeelde appelsienen, druifjes in porties (dat doen wij morgen), gezonde crackers, appeltjes, enzovoort. Bij het binnenkomen mogen de kinderen kauwgum nemen en bij het buitengaan moeten ze die terug uit hun mond nemen en in de vuilbak gooien. Het staat wetenschappelijk vast dat gum kauwen de hersenen danig zou activeren en helpt bij het concentreren. Zelf ondervind ik dat ook, als ik hard moet nadenken neem ik graag kauwgum en tijdens lange ritten achter het stuur kan ik het niet missen, ik dacht altijd dat het was om mijn zenuwen en frustraties te baas te kunnen, maar niet dus, het zal wel met concentratie te maken hebben.
En dat deze testdagen onze favoriete week is want dan is er helemaal geen huiswerk! Joepie!
De High Scholers hadden gisteren al voor twaalven gedaan en Eveline zag haar kans dus schoon om tijdens een rustige weekdag en bij dit schitterende warme weer te gaan surfen natuurlijk. Naar Zuma in Malibu is ze getrokken, samen met andere surferfreaks. Morgen mag ze als speciale gast mee naar een zwemtoernooi voor de beste High School zwemmers van California, enkele van haar school gaan deelnemen, zij is nog te jong, "dan zie je eens hoe het daar aan toe gaat voor als je er zelf zult staan volgend jaar." had de coach haar gezegd, ge kunt denken hoe vereerd ze zich nu voelt. Ze mag dus weeral klas missen en gaat met deze kleine elite mee in de van van de coach om zeven in de ochtend naar Newport Beach.
En Alexander die zit op hete kolen om zijn rijexamen te gaan doen. Hij heeft alvast nog zijn resterende rijlessen geboekt met een instructeur en wil zo snel als mogelijk zijn vrijheidspapiertje in handen krijgen. "Wat gaan jullie doen als auto voor mij?" is de vraag die hij regelmatig eens stelt maar waarop hij nog geen klaar antwoord heeft gekregen. We zitten een beetje verveeld met ons huidige visum waarmee ook de kinderen niet mogen werken, jammer, anders had hij al lang zijn centjes bijeengespaart. En alles uit papas zak is toch wel wat veel gevraagd.