Thursday, May 03, 2007

League Champion



Dat Eveline erg gedreven is in haar aquatics weet ondertussen nu wel iedereen, zowel waterpolo als surfen als nu ook zwemmen is alles wat ze nog belangrijk vindt, naast natuurlijk vriendinnen en ik denk zelfs ook al vage vriendjes.

Ook al vond ze het gewone zwemmen een beetje saai naast het spannende, hevige en zware ploegspel van waterpolo, toch heeft ze er zich erg voor ingezet. Met zoveel overgave dat haar zwemtijden iedere week weer met enkele seconden verbeterden. Elke dag minstens twee uren trainen maakten haar erg sterk en snel. Zo snel zelfs dat ze zwom bij de hogere groep dan haar eigen leeftijd en ze ook nog na het eigenlijke zwemseizoen, deze week kon meedoen aan de league wedstrijden. Hierin zwemmen alleen de toptijden van alle High Schoolstudenten. Haar specialiteit is de 200 crawl en daarin heeft ze vandaag de finale gewonnen met een sterke voorsprong. Ook werd ze vorige week uitgeroepen tot atleet van de week en kreeg ze tijdens het seizoen drie keer het eendje als bevestiging voor haar inzet.

We zijn erg fier op haar en niet enkel om haar prestatie, maar vooral om haar enorme inzet en ijver en de liefdevolle omgang met vriendschappen. Haar sociaal gevoel ontroert me.

Het zwemmen en sporten via de school zit er nu even op. Een rustperiode zal goed doen, uiteindelijk werd er sinds augustus vorige zomer bijna iedere dag in het water getraind. Volgende week hebben ze hun eindejaarstesten en dan is het al aftellen naar de zomervakantie. Daarin gaat ze heel veel surfen, doet ze een zesweken oceaantraining Junior life guarding aan zee en zal ze met de High School ook opnieuw in het water starten als voorbereiding op het waterpoloseizoen.