Sunday, April 02, 2006

tangerines oogsten

Het begon allemaal een uurtje vroeger dan anders omdat we deze nacht naar "daylight savings time" zijn overgesprongen, een weekje later dan Europa maar nu ook voor ons de klok een uur vooruit en wat minder lang in bed. het waarom

de teeltbedjes
Een beetje prutsen en op punt zetten van het sprinkler systheem -of de automatische bewatering- rond de groentenbedjes -met achterin de Oostindische kers en de tomatenplantjes en voorin de ingezaaide peterselie, radijsjes en wortelen- bracht ons al gauw bij de buren die graag wat helpende handjes hadden om de tangerine boom -of clementientjes- helemaal kaal te plukken zodat de altijd groene boom al zijn energie kan gebruiken voor nieuwe bloesem.

het plukken van de tangerines
Dat moet ge geen twee keer vragen, ons meisjes en Benjamin hebben ijverig geplukt, in zakken doen en dan alles rond gedragen bij alle andere buren. Ook de papa beleefde enkele heel ontspannende tuinuurtjes met op het laddertje te klimmen en zoveel mogelijk vruchten af te knippen met de schaar zodat die tangerinekes nog een hele tijd bewaard kunnen blijven.
We hebben nu een hele vracht van de meest lekkere en sappige tangerinekes ooit, van gewoon formaat naar heel erg mini, gemakkelijk te pellen en zonder pitjes, sappig vers van de boom.
Hoe tuinieren en vruchten oogsten zoveel gelijkenissen heeft met thuis hier en thuis ginder, alleen het seizoen en het klimaat zijn anders maar het voelt helemaal hetzelfde, namelijk heel erg leuk.
Een pittig detail: hun hond vind ze ook een delicatesse alleen moeten wij het wel voor haar pellen!
(Merk je op in de foto's hoe de natuur nu op zijn 'groenst' staat?)