Friday, April 07, 2006

Award breakfast

Coyote Candid Awards Breakfast.

"We are pleased to inform you that your student 'Catherine' has been selected for a Coyote Candid Award. This program is set up to recognize outstanding students and highlight their many achievements and leadership skills here at school and beyond."
Voor de Middle School -6de, 7de en 8ste- worden de Awards uitgereikt in de vroege ochtend vooraleer de lessen starten en met een licht continental breakfast, dit houdt in een donut en koffie of thee. Elke leerkracht heeft een leerling die ze in de bloemetjes wil zetten, die wordt dan op het podium geroepen en krijgt een lading lofbetuigingen over zich heen gegoten. Daar sta je dan te glunderen en te blinken, zowel het kind als de ouders.
Het lijkt voor ons Vlaming misschien wat overdreven maar die gasten hebben er Oh zo veel deugd van, het is hun van harte gegund!
"Thank you for your continued support. Once again, our sincere congratulations to your child, who represents you well."
Het is een strategie die alle scholen in de US volgen, positief benaderen van de kinderen, belonen wie het toekomt, de aandacht gaat naar wat ze wel kunnen en wat hen een uniek kind maakt, mooi toch!