Monday, August 22, 2005

school supplies

Helena's boekentas -of beter 'backpack with wheels'- staat al klaar op het rekje aan de deur.
In Target hebben ze reeds nieuwe schoolspulletjes uitgezocht, niet vergelijkbaar wat we in Belgie gewoon waren, het wordt hier allemaal veel eenvoudiger gehouden. Het motto is: "zo min mogelijk gewicht".
Dat wil zeggen 1 map met daarin: een paar losse blaadjes, een pennezakje met een potlood, gom, fluo, sharpie, latje en schaar, een agenda en een notebook.
pencilcase oftewel pennenzak die in de ringmap past
Helemaal geen overbodige prullen, oef.
Een thermisch lunchzakje, voor de groten liever een papieren lunchbag, of nog liever een hapje op school kopen in de zelfbediening in de vorm van een stuk pizza of een koek.
Boeken en alle andere gerief blijft op school. In de Middleschool bij Eveline en Catherine krijgen ze alle boeken dubbel, een set voor in de klas en eentje voor thuis, geen heen-en weer gesleur.
Kaftpapier hebben ze niet, in tegenstelling tot deze wegwerpmaatschappij gebruiken ze rekbare stoffen boekcovers die telkens opnieuw bruikbaar zijn.
Zij hebben ook een locker voor hun sportgerief met hun eigen lock -slot- eraan.
Deze week hebben onze Middleschool-ers -Eveline en Catherine- en ook de Highschool-ers -Alexander- reeds een orientatie dag, duurt een uurtje en dan krijgen ze alle informatie ivm met hun vakken, leerkrachten, studentenkaarten, enz.
Onze Elementaryschool-ers -Helena en Benjamin- hebben op de laatste vakantiedag, 31aug., een gezellige familie-bbq-namiddag waarop ze ook alle informatie krijgen over klas samenstelling, leerkrachten, dagschema, enz.
Ze hebben er al zin in.