Tuesday, August 09, 2005

Girls Power

Feest vanavond at Nonie's House, girl's party met Eveline, Catherine, Mimi de Franse aupair die eigenlijk Marion heet en mamavanNonie die uit Texas is komen overvliegen, een echt 'meisjesfeest' met pizza en een meisjesfilm. Reden: Nonies babygirl is na 3 dagen van arbeid vanavond geboren. Ze wou een natuurlijke geboorte, niet evident in amerika, nog sneller dan in Belgie wordt er kunstmatig ingegrepen, zij had haar dokter en zwangerschapsbegeleiding nauwkeurig uitgezocht, het is haar gelukt.

Eveline en Catherine zijn er reeds trouwe "mothershelp" in de aanloop van het echte babysitten en ze hebben een zaterdag "babysittersclass" achter de rug bij het "American Red Cross".
Eveline bouwt langzaam een lijstje op van adressen uit de straat en buurt die haar vragen of ze haar mogen bellen. Maar Nonie's House, met een peuter van anderhalf en een pasgeborene, is hun echte grote oefening.

"We hopen dat je niet ver weg zult gaan wonen" en "We zullen jullie missen" en "Sterling speelt zo graag met Benjamin" en "Noach is gek van Helena" en "We like you here" en "the girls are so nice", zijn dingen die we de laatste dagen te horen krijgen van mensen uit de buurt, nu het "sign" er hangt is het voor iedereen duidelijk dat we zullen vertrekken.