Friday, April 08, 2005

Sycamore Shining Star

"To further encourage citizenship and self-esteem, Sycamore Canyon School has a program, which gives our students recognation and honor. Each month, children from each classroom are selected as "Sycamore Shining Stars."


Ze hebben het hier wel begrepen, elke gelegenheid grijpen ze met beide handen om de kinderen positief te beoordelen, iets typisch Amerikaans met veel toeters en bellen, maar het werkt.
Catherine heeft zoals we haar kennen, de "Sycamore Shining Star" award gekregen voor "Perseverance" of "Doorzettingsvermogen en volharding". Volgens de uitleg van de leerkracht werkt ze heel hard in de klas, doet ze "Math", "Science", "English" en alle andere vakken dapper mee in het Engels, ook al spreekt ze "Dutch" en is ze nog maar 2 maanden hier.
De klassen komen om beurt naar de "Multipurpose Room", de ouders zijn op voorhand uitgenodigd en het hele gebeuren wordt voorafgegaan door "The Pledge of Allegiance", of de belofte van trouw aan de Amerikaanse vlag:

"I Pledge Allegiance to the flag of the United States of America
and to the Republic for which it stands,
one Nation under God,indivisible, with liberty and justice for all."

Een van de volgende maanden zullen de anderen ook vast aan de beurt komen, ook zij doen zeer hard hun best en volgen alle gewone lessen mee in het engels, dat er trouwens razendsnel op vooruit gaat.