Sunday, March 26, 2006

tidepools


We moesten er even uit, het liefst eens uitwaaien, dus een ritje richting Stille Oceaan naar een van onze favoriete plaatsjes, het Leo Carillo Statebeach en vandaag zeer bijzonder omdat het strandje gekend is om zijn getijdepoelen om uren in rond te waden en het vandaag laag tij was rond de middag.
Ze vielen van de ene verwondering in de andere, eerst een reuze zeeslak (20 cm), dan een mooie oranje zeester, heel veel anemonen, een echte levende octopus deels verstopt onder een zware rots met tentakels van zeker 25 cm, honderden waterslakjes, krabben, dit alles tussen en op kleine rotsen die zwart zien van de mosselen.
Na enkele uren kromgebukt gezocht, gekeken en gevoeld te hebben, na hun plastiek zakje gevuld te hebben met mooie, lege schelpen en na nog even gespeeld te hebben, zijn we weer langsonder de "Pacific Coast Highway 1" beschilderde brug naar de auto gewandeld.
Toen hebben we boterhammetjes met de laatste sinterklaaschocolade uit Belgie opgepeuzeld met daarna een heerlijk vanillepuddingkje van Dr. Oetker uit de WorldMarket met verse aardbeitjes van plaatselijke kwekers erop.