Monday, March 13, 2006

post perikelen

Onze mailbox, samen in een grote kast met de andere buurtbewoners.
We kunnen hier ook zelf onze brieven posten, de postbode neemt die dan mee.
Is er een pakje, dan ligt dat in 1 van de kastjes onderaan en dan vinden wij de sleutel ervan in ons brievenbusje.
Is het pakje te groot om erin te passen, dan rijdt het postwagentje tot bij ons.

Maar er is wat aan de hand met onze "mail".
Vooral post uit Belgie blijkt een probleem tegenwoordig. Kaartjes die een maand onderweg zijn, kleine pakjes die er ook een maand over doen en kleine surprises in de enveloppe die gebroken of beschadigd toekomen.

Daarom een aantal tips:

Van de Post zelf

Van mezelf:
  • Verstuur Prior, het kost je slechts een fractie meer maar het scheelt heel veel in verzendingstijd.
  • Scherpe of breekbare dingen niet in een gewone enveloppe meesturen, neem een bubbeltjes exemplaar, de verzendingskosten gaan niet drastisch naar omhoog en dan komt het tenminste heelhuids toe.
  • Bij kadootjes klein of groot, vul een douanepapiertje in bij de Post (is gratis, hier toch), dan zijn die alvast wat minder lastig en schuift alles vlotter door zonder opening.
  • En vooral: vermeld het juiste adres, denk eraan dat we verhuisd zijn, het adres op de afscheidskaartjes is niet meer geldig. (gelukkig wordt het gedurende een heel jaar doorgestuurd naar het nieuwe, basisdienst van onze post)
    Je kan ons altijd mailen voor het nieuwe.

Post is en blijft hier een heel erg belangrijk moment van de dag, er wordt gevochten om uit te maken wie nu met de sleutel naar beneden mag hollen, want er zou toch maar eens iets voor henzelf moeten bijzitten.