Saturday, December 26, 2009

Kerstwandeling


Op tijd uit bed want om negen uur wilden we toch wel graag vertrekken, we gingen wandelen en het zag er daarvoor een prachtige dag uit, geen uitstel want voor de late namiddag hadden we ook nog gereserveerde filmtiketten en daarvoor wilden we ook niet te laat komen.
Maar Alex kregen we niet uit bed, zelfs niet met meerder klopsessies aan zijn deur, wat gemompel was alles wat we eruit kregen, dan laten we hem maar thuis, eigen schuld dikke bult.
De drie meisjes en Ben hadden er wel zin in en ook papa Bert had het vertrouwen in mamas uitgeplotte wandelplan. We reden met de wagen naar de start van het wandelpad dat we wilden volgen, Circle X ranch, we parkeerden en met onze drinkbussen en kleine snacks trokken we op weg.
Een mooie toer van 6mijl (10km) te beginnen langs een rotsig Mishe Mokwa pad waar we langs een balancerende reuzenrots wandelden en na een hele tijd ook een gespleten rots voorbij kwamen. We maakten heel wat fotos maar hebben pas later gemerkt dat er geen digitaal geheugenkaartje in de camera stak, verdorie toch! (moeten we maar een andere keer terugkomen zeker?) Eens we over driekwart onderweg waren kwamen we eindelijk aan het punt waar we zo naar uitkeken, het hoogste puntje van het gebergte de Santa Monica Mountains, de berg waar we iedere dag naar opkijken Mt.Boney. Nog een korte klim over rotsen en we haalden het topje op 3111ft (948,2 meter) boven zeeniveau "Sandstone Peak". Net voor dat plekje was er nog een ander mooi plekje voor een familieprotretje "inspiration point", de camera op automatisch en het was daar dat we pas ontdekten van het afwezige geheugenkaartje. Wel, we hebben in ieder geval toch deze leuke foto.
Op Sandstone Peak ligt er een schriftje in een schuifje waarin we allen iets hebben opgeschreven, het was verbazend hoeveel bezoekers er die dag al waren geweest!
Daarna trokken we weer verder, niet meer zo ver en enkel nog afdalen. Iedereen was gewoon lekker gezond moe, eens thuis maakte mama snel een warme lunch klaar terwijl iedereen zich opfriste om naar de film te gaan en we waren ruim op tijd in de filmzaal voor Avatar 3D.
Het was een erg ontspannende en gezellige kerstdag, ik denk zelfs dat we er een nieuwe traditie bij hebben want wat is er meer spiritueel dan even het gevoel te hebben op het topje van de wereld te staan en ongelooflijk dankbaar te wezen om dit samen met je liefsten te mogen beleven en delen. Merry Xmas.