Thursday, December 24, 2009

Kerstavond

Kerst en Nieuw in Californie zonder andere familie dan ons eigen huisgezinnetje, geen familiebezoeken en uitgebreide feestmaaltijden maar gewoon een gezellig onderonsje.
Kerstavond begint traditiegetrouw met inkopen doen voor ons al even traditiegetrouwe Gourmet avond, slechts 1 keer per jaar doen we dit, op kerstavond. De kinderen zouden het liever wat vaker doen maar dan zou het niet meer zo speciaal zijn, daarom houden we het enkel op kerstavond. Ze kijken er ieder jaar naar uit en omdat ze ook ieder jaar wat ouder zijn wordt het steeds leuker, gezelliger, makkelijker en volledig stressvrij. Ben maakte dit jaar het boodschappenlijstje en ik was best wel vewondert hoe goed hij dat gedaan had, hij wist nog precies wat we vorige jaren op onze pannetjes bakten en op het lijstje waren er zelfs weer dingen doorgekrast die hij nadien nog in de voorraadkasten en koelkast vond. Zie je wel, nog een jaar of zo en ik hoef me er helemaal niet meer mee te bemoeien en hoef ik niets meer te doen.
Toen papa thuis kwam van het werk stond de tafel klaar en konden we beginnen. We moeten ze enkel nog wat intomen wat meer hun tijd te nemen en niet alles in een keer te willen bakken maar het lekker lang te trekken aan tafel. Maar wat wil je, vooral een elfjarige Ben wil natuurlijk rap aan het pakjes uitpakken beginnen, waar na een gezamelijke afwas en keuken opruimbeurt ook onmiddellijk aan begonnen werd. Altijd een beetje spannend omdat geen enkel kadootje een naam heeft en het telkens weer uitzoeken is wie het heeft ingepakt en voor wie het bedoeld was, een beetje hilarisch soms wel maar leuk en gezellig.
We maken het ook niet erg laat, gewoon op tijd naar bed want morgen kerstdag zullen we sportief beginnen.