Wednesday, November 19, 2008

Helena

Helena is twaalf en zit in het zevende leerjaar in Junior High School. Nog steeds is ze een leesbeest, overal neemt ze haar (dik) boek mee om toch maar geen minuut te verliezen en zich altijd en overal te kunnen verdiepen in de spannende verhalen, in fantasie en mysterie, in draken en draculas. Als hier de voorraad opgelezen is, rent ze naar de bibliotheek op school of naar een of andere buur om nog meer interessant leesvoer.
Op school gaat het bijzonder goed en met huiswerk maken heeft ze nooit problemen.
Helena schrijft stilletjes aan een eigen boek, langzaam groeit het verhaal en volgens haar zal het nog wel een hele tijd duren eer het helemaal klaar zal zijn. Bij echte schrijvers duurt dat trouwens ook jaren.
Helena is een echte kwajongen die graag verkleed als ridder door de open achtertuinen rent, verdwaald in haar eigen fantasieverhalen, met een zelfgemaakt uitgehouwen houten zwaard.
Helena is een bijzonder meisje, ze kan het goed vinden met jongens maar helemaal niet met echte girly-girl meisjes, die vindt ze maar verschrikkelijk stom.
Ze is een goede babysit in wording, kan verantwoordelijkheid opnemen, neemt verstandige beslissingen, zorgt goed voor haar jongere broertje maar rivaliseerd met haar twee grotere zussen.
Creatief als ze is, maakte ze een "dinosaurus"taartje van een madeleintje op het blijvenslapen verjaardagsfeestje van een "zwem"vriendinnetje afgelopen weekend, dat ze nadien gastronomisch verorberde. (Klik om te vergroten.)