Friday, November 21, 2008

Eveline

Enkele maanden geleden werd ze zestien en in Californie is dat hetzelfde als je rijbewijs en je wagentje. Dat rijbewijs had ze snel maar voor die wagen heeft ze geduld moeten hebben want met babysitten alleen verdien je nu eenmaal niet genoeg centen bijeen om er een te kopen en te onderhouden. Als papa naar het werk carpoolde, dan reed mama met de zijne en reed Eveline met de oude chevy.
Maar door de economische crisis in de US doet ook de autoverkoop het bijzonder slecht, daardoor zakken de prijzen alsmaar en zijn er ware koopjes te doen. Zo vond ze toch haar betaalbare droomwagen en met de hulp van papa was die al snel de hare. Een donkerblauwe jetta stationwagen waarin haar surfboard past. Ze rijdt nu alle dagen zelf naar school en neemt haar zus mee. En zo is mama ook content want die moet nu niet meer omrijden langs de High School.
In de weekends gaat ze nog steeds graag surfen en tijdens de week speelt ze waterpolo op school en doet ook af en toe mee aan de pre-seizoen zwemtrainingen in de ochtend.
De drie meisjes blijken goeie studenten-genen te hebben want ook bij haar gaat het vlotjes op school. Als Junior heeft ze hierna nog slechts 1 jaar te gaan op High School en is ze dus al druk bezig met het uitzoeken van geschikte colleges. Nog steeds gaat haar interesse naar Oceanologie of marinebiologie of zoiets en de universiteit moet aan de oceaan liggen met goeie surfplaatsen, bijvoorbeeld Hawaii, San Diego of Santa Barbara.

Op haar verlanglijstje voor de Kerstman stond een cursus duiken, hier SCUBA diving genoemd. In januari mag ze weer mee met de plaatselijke universiteit voor een week duiken vanop een boot, vorig jaar deed ze dat ook al in Hawaii. Maar nu wil ze niet snorkelen maar echt met zuurstofflessen onder water kunnen blijven. Vanaf zestien kan je daarvoor een dipoloma halen en dat zal ze volgende maand dan ook doen, een vroeg kerst- en nieuwjaarskadootje dan maar.
Inderdaad, hoe anders zou hun leven in Belgie geweest zijn!
Eveline gaat niet graag op de foto, heb ze vandaag ook niet kunnen vangen, maar toch enkele uit het archief.

Natuurlijk gaat poseren wel prima met vriendinnen.
Voor het waterpoloteam, vorig jaar.



Ergens op het strand, met gepersonaliseerd surfpak. (Je snijdt de mouwen eruit en de broekspijpen korter, een tweede leven voor een versleten exemplaar.)

Een surfdiva.