Friday, August 08, 2008

Actief de zomer door.

Tijdens de zomervakantie wil ik de kinderen zo actief mogelijk bezighouden, buiten als het kan. En omdat dit nu eenmaal Californie is betekent dat bij ons niets anders dan surfen en aan het strand vertoeven.
Zo wordt er zo goed als iedere dag naar de kust gereden.
Het begon met een volle week surfles om de vakantie mee te beginnen.
Eveline dit jaar niet meer als leerling maar helpster bij de surflessen, zowat de hele zomer lang.
En nu een volledige maand als Junior life guards op het strand en dan wordt er gelopen, gezwommen, push-ups en andere conditieoefeningen in het zand, met de paddle boards door de golven, dodge ball gespeeld en ook gewoon plezier gemaakt. Het doel is om de kinderen bewust te maken hoe veilig om te gaan met die ruige oceaan, het strand en die schadelijke zon, om zichzelf te redden uit gevaarlijke situaties en om kameraadschap en teamwerk te promoten. Het leuke aan dit kamp zijn de competities tussendoor, tussen andere life guards groepen van de andere stranden, kunnen ze hun krachten eens onderling meten en maak je kans op medailles. De competities gebeuren lokaal, maar er was er ook al eentje regionaal en dan is er ook de grote nationale championships. Wij waren erbij afgelopen donderdag in Manhattan Beach maar het gaat nog door op vrijdag en zaterdag ook. Gespierde lifeguards uit de hele US zijn daar nu samen om hun kunnen en krachten te meten. Leuk om mee te maken.
National Lifeguards Championships Manhattan Beach, Los Angeles County.
Met deze oceaanzwem relay won Catherine met haar team de derde plaats.
(Btw. ze is een ongelooflijk snelle zwemster, dat belooft voor de High School!)
Ben aan de start voor de oceaan paddleboard race.

Zo zijn de kinderen ook al lang geen watjes meer en doen ze ons wel eens rillen met hun straffe verhalen. Eveline zag onlangs een haai onderdoor haar surfboard zwemmen, zo geen gevaarlijke soort wist ze er lachende bij te vertellen, maar ze was toch geschrokken want hij was toch wel groot. Ook kwamen er eens enkele dolfijnen keihard op haar af gezwommen om rakelings onderdoor haar surfboard te duikelen, ook toen was ze er heel eventjes niet gerust in. Helena zag een kleinere haai een zeester opeten toen ze met het kamp rond de eilanden aan het kajakken waren en heeft al enkele 'sting rays' ,roggen die je hard kunnen prikken met hun staart als je erop trapt, zien liggen. Ze weten het wel, je moet met je voeten schuifelen door het water, vooral als het water warmer is dan normaal want daar houden die beesten van. En dan het wegzwemmen uit een sterke stroming, dat hebben ze allemaal wel al een keertje moeten doen. Maar duikelen onder en door die meters hoge golven is voor hen ondertussen al lang geen uitdaging meer maar puur plezier.