Sunday, March 02, 2008

Februari overzicht

Het lijkt wel of er niets nieuws gebeurt onder de kinderen, maar niets is minder waar. Ze hebben het druk, ze hebben het goed en ze leven er op los. Tijd dus voor een vers van de pers kort overzichtje.

Alex herstelt van zijn zware 'Director' periode, zeult de bijeen vergaarde 'props' in onze garage als daar zijn, Technic draaitafels, oude vinyls, een rookmachine en een discolazer. En papa maar moeite doen om zijn garage op orde te houden en mama maar proberen zo minimalistisch mogelijk door het leven te gaan, van wie hebben de kinderen dat toch? Ondertussen moet hij alle achterstalllige layoutwerk van het High Schooljaarboek inhalen en heeft hij het druk met zijn nieuwe vakken van de laatste trimester op school. Natuurlijk is daar ook nog steeds zijn liefje waarvoor hij een gigantische verjaardagsfuif aan't organiseren is voor aanstaande zaterdag (ook voor haar tweelingbroer), naar het schijnt 200 genodigden, wij mogen ook komen, hoera hoera voor mama en papa's helpende handen!

Eveline is enthousiast zich meester aan het maken achter het stuur van de oude Chevy, meisjes zijn feller zeggen ze wel eens, wel bij onze oudste dochter kan het kloppen, zonder schrik en schroom en zelfverzekerd kruipt ze achter het stuur. Kleine autootjes rijden plezanter weet ze ons ondertussen wel duidelijk te maken. Ook zij heeft het druk met haar nieuwe vakken waarvoor ze bergen huiswerk krijgt, dat terwijl het waterpolo seizoen is overgegaan in het gewone zwemseizoen. Ze trainen nu ook weer iedere dag na school en sommige dagen ook nog eens in de ochtend voor de lesuren, Varsity zwemt ze, dat is bij de oudsten. Eveline is sterk, dat kan ook niet anders als je iedere dag in het water zit, zelfs de weekends spendeert ze in het koude nat, dan gaat ze surfen in Ventura in een ijskoude oceaan, wel met een goed warm wetsuit en botjes aan. Ze heeft ook weer geluk, ze mag binnenkort een weekje mee met universiteitsstudenten "marine science' op een boot naar Hawaii samen met haar beste vriendin en de mama die professor is in dat vak. Later wil ze voor marine bioloog studeren, dus mag ze daarvoor van ons alvast een voorsmaakje krijgen, snorkelen en scooba duiken een week lang in bikini tussen twintigers, zal ik ze vast eerst nog maar eens goed voorlichten?

Catherine is in haar 'nee'periode en ik die dacht dat dat enkel bij peuters bestond! Maar goed, we proberen overeen te komen, het leuke is dat ze zich opvallend begint op te kleden en gaat blinken als er jongens in de buurt komen, en net zij die nooit of te nooit tegen een jongen wou praten! Vorig weekend had ze haar langverwachte verjaardagsfeestje bij ons in huis, een slaapfeestje mocht niet van mama maar een avondfeestje wel, elf meiden die gezellig onophoudend kletsen en gibberen, pizza eten, een meisjesfilm bekijken en chocolade fondue met fruit aten. Gezellig, maar zo om.

Helena heeft zich samen met buurman D. zelf een zwaard in hout gemaakt, heel erg mooi en kunstig met zandpapier gladgeschuurd, nu nog de tekeningen die ze zal inbranden (met begeleiding), daarna wil ze het ook nog verven. Ze tekent en schrijft dezer dagen ook aan een stripverhaal, heb al een paar van de figuren gezien maar mag nog niets verklappen. Maar ons klein pipi meisje wordt een echte tiener, ze groeit als kool met als gevolg dat we vandaag (weer) gingen shoppen voor wat nieuws, echte hippe tienerbloesjes kiest ze uit maar wel met stoere broeken eronder, best wel een toffe stijl heeft ze. Ik laat ze daarin volledig doen, de winkels zijn daarop voorzien want mama kan ondertussen in een luie stoel een boekske lezen, ze komt me wel halen als ze klaar is, na goedkeuring gaan we dan betalen.

En Ben zal nog wel een tijdje ons klein ventje zijn, gelukkig maar misschien? Hij gedraagt zich nog volledig als een negenjarige maar wel met veel te lang haar dat ganzer dagen voor zijn ogen hangt. Hij weigert het in een staart te doen, met een petje of beanie achteruit te houden of het korter te laten knippen, nee Ben wil hierin zijn eigen zin doen. Geen probleem maar het in de ogen hangen wordt vervelend, dus Ben, mama maakt deze week toch maar een afspraak bij de kapper voor jou, samen met papa mag je gaan want die begint al een beetje op jou te lijken.
De lieverd speelt nog steeds liever dan huiswerk maken wat hij zo goed en onopvallend mogelijk achteruit stelt, maar mama weet het wel, laat eens zien en laten we er samen aan beginnen werkt het beste. Toch doet hij flink zijn best en dat vindt de juf ook want voor vrijdag ben ik weer officieel uitgenodigd voor de Awards uitreiking en dat wil zeggen dat je kind er ook eentje krijgt.

En dan papa, die ontpopt zich helemaal als een volleerde garagist, welja, als restaurateur voor zijn Austin Healey, elke excuus en vrije minuut zijn goed om onder te duiken in onze garage, onderdeeltje per deeltje worden gekuist en nagekeken op defecten, engelengeduld in zijn pas weer beter ingerichte hoekje, hij leeft er helemaal in op. Fijn dat er nu ook voor hem tijd en energie vrij komt voor zijn droom en nieuwe hobby dat hij deelt met buurman en vriend Y. Ja ja, we hebben het getroffen met onze buurt, stuk voor stuk de beste vrienden ondertussen.