Friday, February 16, 2007

teens

Gisteren was het dan wel papas verjaardag, vandaag was het Catherines verjaardagsfeestje, een weekje te vroeg maar wel uiterst geschikt door de extra vrije schooldag. Geen krokusvakantie maar wel een lang weekend dankzij de presidenten oftewel "Presidents Day".


Omdat ze met haar 13 nu een echte "Teen" of "teenager" is, wou ze een gezellig feestje thuis met al haar beste vriendinnen, alle acht had ze uitgenodigd, allen evenwaardige boezemvriendschappen, maar door het Chinese Nieuwjaar konden er twee niet komen, de andere zes waren er wel. Ze hebben ieder voor zich een houten kadertje versierd met daarin een foto van hen allen samen. De hoofden bijeen steken vonden ze zeer grappig, maar dat niet alleen, een hele middag hebben ze gelachen en plezier gemaakt gewoon als echte vriendinnen onder elkaar. Belgen bakken dan wafels, het kon niet snel genoeg, met bloemsuiker en slagroom en heel veel ijscreme, buiten aan de lange tafel stonden ze aan te schuiven.


Veel te snel was het tijd, de laatste werd tegen half zes opgehaald en dan begon voor ons de opkuis. Geen probleem want met de dertig graden van vandaag zijn we helemaal niet binnen geweest, stoelen en tafels de garage in en dan met de waterslang alles wegspuiten.