Friday, November 03, 2006

review

Het was leuk geweest dat een van de kinderen weer eens geschreven zou hebben over de halloween gebeurtenissen van afgelopen week, maar blijkbaar hebben ze niet meer zo veel zin in verslaggeving als ze in het begin hadden. Hun nieuwe leven draait nu volle toeren op hier en ook al lezen ze zelf wel regelmatig de blogtekstjes, het nalezen boeit hen blijkbaar meer dan het zelf archiveren.
Nogthans dat ze tegenwoordig zeer goed geworden zijn in "essays" schrijven, ze moeten het zo vaak doen voor school, het is gewoonweg een deel van de vakverwerking, op het einde van een hoofdstuk hebben ze een werkstuk af te geven dat het hele behandelde stuk uitlegt en het liefst nog zoveel mogelijk eigen opzoekingswerk en uitgediepte interessepunten erbij. En ons meisjes doen dat zeer goed, heel zelfstandig, om beurten op het oude laptopje en dan sturen ze dat door per email naar mij zodat ik het via de grote computer op 'schoon' papier kan uitprinten, welja, Eveline trekt daarin haar eigen plan, als highschool-er wil ze mama er niet meer bij betrekken.
By The Way, about Halloween: ze hadden op dinsdag een Halloween Party op school en 's avonds zijn ze op straat geweest om hun mandjes of zakken te gaan vullen aan de deuren of om het op zijn Amerikaans te zeggen, te gaan "trick or treat" -en. We zijn daarvoor niet hier gebleven, onze buurt was leeg en pikkedonker, geen kat te zien, voor die dingen moet je in de 'suburbia' of woonwijken zijn. Wij trokken dus naar onze vorige woonomgeving, de "DosVientosRanch", een nieuwe en rijke buurt, we parkeerden rechtover ons oude huis en trokken met de ex-buren door de naburige straatjes. En de buit was groot, maar gelukkig toch wat minder dan vorig jaar, ook wel meer lekkere dingetjes ertussen (vind ik toch). Omdat we door het jaar al geen snoepgoed kopen, is dit nu wel extra fijn om 's morgens wat uit te kiezen om bij de lunch in het bruine zakje te stoppen. De harde, te zoete dingen blijven toch liggen en zullen we dan na verloop van tijd wel half versuikerd bij de 'trash' gooien.
Foto's? We hebben er een paar maar die zijn niet weblogwaardig, je mag er dus zelf eentje verzinnen, fantasie en verbeelding zijn soms mooier dan de platte werkelijkheid.